Belépés
Sajtos spárgatorta
Hozzávalók a tésztához:

15 dkg búzaliszt, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt eidami sajt, csipetnyi só. A töltelékhez: 5 db tojás, 2 dl tej, 10 dkg reszelt eidami sajt, 1 csokor zöldspárga, só, kevéske reszelt szerecsendió.

Elkészítése:

Tegyük a lisztet egy keverőtálba, vágjuk bele a hideg vajat, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is. ĺzesítsük csipetnyi sóv...
Joghurtos málnatorta
Hozzávalók (kb. 12 szelethez): 12-13 dkg vaj vagy margarin, 7-8 dkg tejes tortabevonó, 17-18 dkg csokoládés gabonapehely, 5 dkg darált mandula, 50 dkg málna, 36 g színtelen zselatin, 5 dl tejszín, 5 dl joghurt, 1 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom leve, 1,5 dl krémföl, a forma kikenéséhez olaj, a díszítéshez limett- vagy citromkarikák, citromfű és csokoládéforgác...
Mártogatós kalács
Hozzávalók:

50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 7 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, kevéske reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük. A cukrot, a citromhéjat, a tojást, a sót és a vaníliás cukrot is a liszthez adjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Legalább egy ó...
Gyümölcstorta másképp
Hozzávalók:
1 zacskó háztartási keksz, kevés tej, 3 db natúr joghurt, 3 kis zacskó zselatin, 13 evőkanál kristálycukor, 1 nagy tejszín, kb fél kg gyümölcs (fagyasztott is jó).

Elkészítés:
A zselatint, a cukrot és a joghurtokat összemelegítjük, majd kihűtjük. Közben egy kapcsos tortaformát kibélelünk tejben puhára áztatott háztartási kekszel. A tejszínt kemény ...
Almás-aszalt szilvás torta
HOZZÁVALÓK:

1 vaniliarúd
15 dkg porcukor
4 alma
30 dkg vajas tészta
2 tojás
3 tasak vaníliáscukor
10 dkg őrölt mandula
1 dl tejszín
8 szilva (aszalt, kimagozott)




ELKÉSZÍTÉS

A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott a...
Egybefont mákos-diós beigli
...
Hozzávalók a tésztához:
1/2 kg liszt
1/4 l tej
4 dkg élesztő
7 dkg cukor
1 csipet só, citromhéj, vaníliás cukor
1 tojás

A vegyes töltelékhez (beiglitöltelék):
20 dkg darált mák
20 dkg darált dió
0/5 - 1 dl tej (vigyázzunk vele, nehogy túl híg legyen, ha mégis, búzadarával szilárdíthatjuk)
10 - 10 dkg cuk...
"Háromféle édesség" (kitűnő eb
...
50 deka lisztet elkeverünk
1 csomag Váncza-sütőporral,
azután 25 deka porcukorral,
25 deka zsírral,
2 egész tojással,
1 tojás sárgájával és
1 csomag Váncza-vanilincukorral összegyúrjuk.

A tészta felével nagyobb vajazott tortaformát kibélelünk, majd háromféle töltelékkel töltjük: 1) 1/2 kg darált mákból vanilincukorral édesített ...
Banántorta
HOZZÁVALÓK:

15 dkg cukor
15 dkg liszt
fél kávéskanál élesztőpor
fél kávéskanál szódabikarbóna
2 banán
7,5 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál vaníliaaroma
5 dkg dió (darált)
5 dkg mandula (őrölt)
csipetnyi só

A díszítéshez:
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet, az élesztőt és a szód...
Barackos tortácska
HOZZÁVALÓK:

20 dkg tehéntúró
2 dkg cukor
4 evőkanál olaj
6 dl tej
1 tasak vaníliáscukor
14 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
30 dkg őszibarack
2 evőkanál ásványvíz





ELKÉSZÍTÉS

8 dkg túrót, a cukrot, az olajat, a tejet, a vaníliáscukrot és csipetnyi sót összekeverünk, majd a sütőporra...
Citromkrémes palacsintatorta
... személyre


HOZZÁVALÓK:

15 dkg liszt
2 tojás
2-2 evőkanál cukor és olaj
3 dl tej
1 citrom


A krémhez:
3 citrom
3 tojás
20 dkg cukor
7,5 dkg vaj
a forma kikenéséhez: vaj
a sütéshez: olaj

A díszítéshez
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A citrom héját ...
Citromkrémes torta
HOZZÁVALÓK:

25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
csipetnyi só
1 dl víz

A tetejére
2 citrom
2 tojás
15 dkg cukor
8 dkg vaj



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet a sóval és a vajjal gyorsan összegyúrjuk. Beledolgozzuk a vizet, és a masszából golyót formálunk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük....
Citromos-habos torta
HOZZÁVALÓK:


A piskótához:
4 tojás
18 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg mandula (őrölt)

A krémhez:
3 citrom (leve)
12,5 dkg margarin
10 dkg porcukor
10 dkg mandula
5 tojás
1 citrom (reszelt héja)

A díszítéshez:
8 dkg cukor
citromszeletek



ELKÉSZÍTÉS

A p...
Cseresznyés-mandulás torta
HOZZÁVALÓK:

60 dkg cseresznye
3 dkg cukor
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál kukoricakeményítő
fél kávéskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál mandulaaroma
25 dkg vajas tészta (mirelit)

A tetejére:
1 tojás
3 evőkanál mandulaforgács



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét kimagozzuk, a cukorral, a citromlével...
Pop-corn torta
Hozzávalók:

300 g tejcsokoládé, 90 g pattogtatni való kukorica, olaj, csoki a díszítéshez. Krém: 1 csomag zselatin, 500 g krémtúró, 150 ml tejföl, 50 g kristálycukor, 300 ml tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom leve

Elkészítése:

A tejcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A kukoricát kevés olajon kipattogtatjuk (nem sózzuk!), majd nagyobb darabo...
Csokis dinnyekocsonya
HOZZÁVALÓK:

4 evőkanál zselatinpor
2 citrom
50 dkg sárgadinnye
50 dkg görögdinnye
18 dkg cukor
4 evőkanál narancsszörp



ELKÉSZÍTÉS

A citromok levét kinyomjuk. A görögdinnye húsát felkockázzuk, a keletkezett levet kis tálkába gyűjtjük. 3 dkg cukorral megszórjuk, majd 1 citrom levével meglocsoljuk, és 1 órára hű...
Csokis-mandulás-narancsos tort
CSOKIS-MANDULÁS-NARANCSOS TORTA


HOZZÁVALÓK:


A tésztához:
10 dkg csokoládé
7,5 dkg vaj
15 dkg mandula (őrölt)
5 evőkanál porcukor

A tetejére:
2 narancs
20 dkg csokoládé
3 tojássárgája
1 evőkanál likőr
4 tojásfehérje



ELKÉSZÍTÉS

A csokit apró darabokra tördel...
Epercharlotte
HOZZÁVALÓK:

6 zselatinlap
15 dkg porcukor
24 babapiskóta
4 evőkanál narancsszörp
50 dkg eper
2 dl tejszín
60 dkg krémsajt
4 csepp vaníliaaroma
7,5 dkg mandula (őrölt)



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk.1 dl vizet a porcukorral felforralunk. A tűzről levéve belekeverjük...
Epres mandulaálom
HOZZÁVALÓK:


A sziruphoz:
7,5 dkg cukor
2 evőkanál cseresznyepálinka

A krémhez:
30 dkg eper
1 kávéskanál narancslé
2 zselatinlap
2,5 dl tej
1 tojás
1 tojássárgája
5 dkg cukor
2,5 dkg kukoricakeményítő
1 kerek piskótatorta
10 dkg fehér marcipánmassza

A díszítéshez:
eper
ma...
Epres szívtorta
HOZZÁVALÓK:

1 csomag (50 dkg) vajas tészta

A töltelékhez:
40 dkg eper
2,5 dl vaníliakrém
6 evőkanál piros színű tortazselé
4 babapiskóta



ELKÉSZÍTÉS

Egy szív alakú tortaformát kibélelünk a tésztával, és megsütjük. Az epret megmossuk, leszárítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A tortalap aljára kenjük a van...
Epres-pisztáciás piskótatorta
HOZZÁVALÓK:


A tortához:
10 dkg pisztácia
20 dkg cukor
20 dkg vaj
4 tojás
12 dkg liszt
1 kávéskanál vaníliaaroma

A krémhez:
1,5 dl tej
1,5 dl tejszín
1 tojás
4 dkg cukor
1 kávéskanál liszt
2 evőkanál rózsavíz

A tetejére:
15 dkg eper

A díszítéshez:
pisztácia...
1 2 3 ..........72 73 .....108 109 .....143 144 145 
Címkék: CSOKIS-MANDULÁS-NARANCSOS TORTA, hideg vajat, reszelt sajtot, forma kikenéséhez, díszítéshez limett-, langyos tejben, lisztbe öntjük, vaníliás cukrot, liszthez adjuk, joghurtokat összemelegítjük, kapcsos tortaformát, tejszínt kemény, vaníliarudat hosszában, vegyes töltelékhez, tészta felével, citrom héját, vajjal gyorsan, masszából golyót, cseresznyét kimagozzuk, kukoricát kevés, citromok levét, görögdinnye húsát, keletkezett levet, csokit apró, porcukorral felforralunk, tűzről levéve, szív alakú, epret megmossuk, tortalap aljára, vanilincukorral, palacsintatorta, csokoládéforgác, zselatinlapokat, szilárdíthatjuk, összemelegítjük, mandulaforgács, dinnyekocsonya, kipattogtatjuk, marcipánmassza, citromszeletek, vaníliáscukrot, beiglitöltelék, összedolgozzuk, szódabikarbóna, felszeleteljük, epercharlotte, vaníliáscukor, citromkarikák, kristálycukor, beledolgozzuk, összekeverünk, tejcsokoládét, megolvasztjuk, gyümölcstorta, tejcsokoládé, vaníliarudat, mandulaaroma, piskótatorta, citromkrémes, narancsszörp,
© 2013 TVN.HU Kft.