|
|
|
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg búzaliszt, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt eidami sajt, csipetnyi só. A töltelékhez: 5 db tojás, 2 dl tej, 10 dkg reszelt eidami sajt, 1 csokor zöldspárga, só, kevéske reszelt szerecsendió.
Elkészítése:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, vágjuk bele a hideg vajat, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is. ĺzesítsük csipetnyi sóv... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (kb. 12 szelethez): 12-13 dkg vaj vagy margarin, 7-8 dkg tejes tortabevonó, 17-18 dkg csokoládés gabonapehely, 5 dkg darált mandula, 50 dkg málna, 36 g színtelen zselatin, 5 dl tejszín, 5 dl joghurt, 1 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom leve, 1,5 dl krémföl, a forma kikenéséhez olaj, a díszítéshez limett- vagy citromkarikák, citromfű és csokoládéforgác... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 7 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, kevéske reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük. A cukrot, a citromhéjat, a tojást, a sót és a vaníliás cukrot is a liszthez adjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Legalább egy ó... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 zacskó háztartási keksz, kevés tej, 3 db natúr joghurt, 3 kis zacskó zselatin, 13 evőkanál kristálycukor, 1 nagy tejszín, kb fél kg gyümölcs (fagyasztott is jó).
Elkészítés:
A zselatint, a cukrot és a joghurtokat összemelegítjük, majd kihűtjük. Közben egy kapcsos tortaformát kibélelünk tejben puhára áztatott háztartási kekszel. A tejszínt kemény ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 vaniliarúd
15 dkg porcukor
4 alma
30 dkg vajas tészta
2 tojás
3 tasak vaníliáscukor
10 dkg őrölt mandula
1 dl tejszín
8 szilva (aszalt, kimagozott)
ELKÉSZÍTÉS
A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott a... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók a tésztához:
1/2 kg liszt
1/4 l tej
4 dkg élesztő
7 dkg cukor
1 csipet só, citromhéj, vaníliás cukor
1 tojás
A vegyes töltelékhez (beiglitöltelék):
20 dkg darált mák
20 dkg darált dió
0/5 - 1 dl tej (vigyázzunk vele, nehogy túl híg legyen, ha mégis, búzadarával szilárdíthatjuk)
10 - 10 dkg cuk... |
|
|
|
|
|
|
|
...
50 deka lisztet elkeverünk
1 csomag Váncza-sütőporral,
azután 25 deka porcukorral,
25 deka zsírral,
2 egész tojással,
1 tojás sárgájával és
1 csomag Váncza-vanilincukorral összegyúrjuk.
A tészta felével nagyobb vajazott tortaformát kibélelünk, majd háromféle töltelékkel töltjük: 1) 1/2 kg darált mákból vanilincukorral édesített ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
15 dkg cukor
15 dkg liszt
fél kávéskanál élesztőpor
fél kávéskanál szódabikarbóna
2 banán
7,5 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál vaníliaaroma
5 dkg dió (darált)
5 dkg mandula (őrölt)
csipetnyi só
A díszítéshez:
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet, az élesztőt és a szód... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
20 dkg tehéntúró
2 dkg cukor
4 evőkanál olaj
6 dl tej
1 tasak vaníliáscukor
14 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
30 dkg őszibarack
2 evőkanál ásványvíz
só
ELKÉSZÍTÉS
8 dkg túrót, a cukrot, az olajat, a tejet, a vaníliáscukrot és csipetnyi sót összekeverünk, majd a sütőporra... |
|
|
|
|
|
|
|
... személyre
HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt
2 tojás
2-2 evőkanál cukor és olaj
3 dl tej
1 citrom
só
A krémhez:
3 citrom
3 tojás
20 dkg cukor
7,5 dkg vaj
a forma kikenéséhez: vaj
a sütéshez: olaj
A díszítéshez
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A citrom héját ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
csipetnyi só
1 dl víz
A tetejére
2 citrom
2 tojás
15 dkg cukor
8 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet a sóval és a vajjal gyorsan összegyúrjuk. Beledolgozzuk a vizet, és a masszából golyót formálunk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük.... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A piskótához:
4 tojás
18 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg mandula (őrölt)
A krémhez:
3 citrom (leve)
12,5 dkg margarin
10 dkg porcukor
10 dkg mandula
5 tojás
1 citrom (reszelt héja)
A díszítéshez:
8 dkg cukor
citromszeletek
ELKÉSZÍTÉS
A p... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
60 dkg cseresznye
3 dkg cukor
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál kukoricakeményítő
fél kávéskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál mandulaaroma
25 dkg vajas tészta (mirelit)
A tetejére:
1 tojás
3 evőkanál mandulaforgács
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét kimagozzuk, a cukorral, a citromlével... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
300 g tejcsokoládé, 90 g pattogtatni való kukorica, olaj, csoki a díszítéshez. Krém: 1 csomag zselatin, 500 g krémtúró, 150 ml tejföl, 50 g kristálycukor, 300 ml tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom leve
Elkészítése:
A tejcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A kukoricát kevés olajon kipattogtatjuk (nem sózzuk!), majd nagyobb darabo... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
4 evőkanál zselatinpor
2 citrom
50 dkg sárgadinnye
50 dkg görögdinnye
18 dkg cukor
4 evőkanál narancsszörp
ELKÉSZÍTÉS
A citromok levét kinyomjuk. A görögdinnye húsát felkockázzuk, a keletkezett levet kis tálkába gyűjtjük. 3 dkg cukorral megszórjuk, majd 1 citrom levével meglocsoljuk, és 1 órára hű... |
|
|
|
|
|
|
|
CSOKIS-MANDULÁS-NARANCSOS TORTA
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
10 dkg csokoládé
7,5 dkg vaj
15 dkg mandula (őrölt)
5 evőkanál porcukor
A tetejére:
2 narancs
20 dkg csokoládé
3 tojássárgája
1 evőkanál likőr
4 tojásfehérje
ELKÉSZÍTÉS
A csokit apró darabokra tördel... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
6 zselatinlap
15 dkg porcukor
24 babapiskóta
4 evőkanál narancsszörp
50 dkg eper
2 dl tejszín
60 dkg krémsajt
4 csepp vaníliaaroma
7,5 dkg mandula (őrölt)
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk.1 dl vizet a porcukorral felforralunk. A tűzről levéve belekeverjük... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A sziruphoz:
7,5 dkg cukor
2 evőkanál cseresznyepálinka
A krémhez:
30 dkg eper
1 kávéskanál narancslé
2 zselatinlap
2,5 dl tej
1 tojás
1 tojássárgája
5 dkg cukor
2,5 dkg kukoricakeményítő
1 kerek piskótatorta
10 dkg fehér marcipánmassza
A díszítéshez:
eper
ma... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 csomag (50 dkg) vajas tészta
A töltelékhez:
40 dkg eper
2,5 dl vaníliakrém
6 evőkanál piros színű tortazselé
4 babapiskóta
ELKÉSZÍTÉS
Egy szív alakú tortaformát kibélelünk a tésztával, és megsütjük. Az epret megmossuk, leszárítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A tortalap aljára kenjük a van... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A tortához:
10 dkg pisztácia
20 dkg cukor
20 dkg vaj
4 tojás
12 dkg liszt
1 kávéskanál vaníliaaroma
A krémhez:
1,5 dl tej
1,5 dl tejszín
1 tojás
4 dkg cukor
1 kávéskanál liszt
2 evőkanál rózsavíz
A tetejére:
15 dkg eper
A díszítéshez:
pisztácia... |
|
|
|
|
|